A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Електронні сервіси ДПС: зручне використання

Дата: 13.12.2023 10:45
Кількість переглядів: 10

Електронні сервіси ДПС: зручне використання

 

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нещодавно відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо електронних сервісів ДПС. На запитання платників податків відповідав начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Крисоватий.

Одним із пріоритетних напрямів роботи ДПС в умовах воєнного стану залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників та забезпечення електронної взаємодії з податковими органами.

Під час телефонного спілкування посадовець розповідав, які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. При цьому звернув увагу, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки), але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової служби тощо.

Учасники «гарячої лінії» цікавилися, чи можна в Електронному кабінеті здійснити перегляд та друк раніше поданої звітності. Так, у приватній частині Електронного кабінету залежно від типу платника (юридична особа, фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності, громадянин тощо) можна здійснити перегляд та друк раніше поданої звітності.

Посадовець наголосив, що Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу. Були й запитання про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій.

Податківець закликав додзвонювачів користуватись електронними сервісами та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податківцями.

Разом з тим додзвонювачі цікавилися новим мобільним застосунком «Моя податкова», який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS.

Руслан Крисоватий звернув увагу, що «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, які можна завантажити також на телефон, та порекомендував використовувати цей додаток.

Мобільний застосунок надає багато можливостей, наприклад: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР; направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка); перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом, подання Заяви до Реєстру волонтерів; отримання повідомлень від контролюючого органу.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», надано повну та вичерпну відповідь.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь