A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Код КОАТУУ у рядку 1 розд. І додатка 1 або додатка 2 до податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у зв’язку з об’єднанням сільських рад в територіальну громаду

Дата: 26.08.2022 12:16
Кількість переглядів: 165

Код КОАТУУ у рядку 1 розд. І додатка 1 або додатка 2 до податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у зв’язку з об’єднанням сільських рад в територіальну громаду

 

Відповідно до п. п. 10.1.1 п. 10.1 ст. 10 та п. п. 265.1.1 п. 265.1 ст. 265 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в складі податку на майно належить до місцевих податків.

Згідно з п. п. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 ПКУ платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою – платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №707-730 визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад усіх областей України (далі – розпорядження КМУ).

Для заповнення додатка 1 «Розрахунок № _ у частині об’єктів житлової нерухомості» (далі – додаток 1) та додатка 2 «Розрахунок № _ у частині об’єктівнежитлової нерухомості» (далі – додаток 2) до форми податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №408 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.11.2018 №897) (далі – Декларація), використовується КОАТУУ, то з 2022 року у рядку 1 розд. І додатка 1 або додатка 2 до Декларації зазначається код КОАТУУ органу місцевого самоврядування, який відповідає адміністративному центру об’єднаної територіальної громади, до якого входить населений пункт, в якому знаходиться об’єкт оподаткування (об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі його частка).

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Людмила КОБЕЛЬ

 

Погоджено:

Наталія СОРОКА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь