A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Бізнес Тернопільщини використовує майже 5000 програмних РРО

Дата: 29.06.2022 14:43
Кількість переглядів: 140

Бізнес Тернопільщини використовує майже 5000 програмних РРО

 

На початок червня 2022 року суб’єкти господарювання Тернопільщини у своїй діяльності застосовують 4372 реєстратори розрахункових операцій. При цьому юридичні особи використовують 1231 одиницю касової техніки, приватні підприємці – 3141 РРО. У травні суб’єкти підприємництва нашого краю зареєстрували 74 РРО, а скасували за цей час – 95.

Упродовж січня-травня цього року бізнес нашого краю зареєстрував 4931 програмний РРО. Цікаво, що приватні підприємці активніше використовують програмні рішення у своїй діяльності. Вони зареєстрували 4740 ПРРО. Юридичні особи облікували 191 програмне рішення. Скасовано за цей період 35 таких ПРРО. Лише у травні платники податків зареєстрували 143 програмних РРО.

Нагадаємо, що в період війни, згідно з нормами п.1 ст.3 Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом України №265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь