Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Консультує Міністрерство юстиції

Дата: 27.08.2019 16:54
Кількість переглядів: 525

Кібербулінг – цькування в онлайн-режимі

Цькування може проявлятись як у вигляді психологічного тиску, так і фізичних знущань. Втім, бувають випадки, коли інструментами агресора стають соціальні мережі, форуми або чати.

Життя не стоїть на місці, і сучасні діти все більше часу проводять онлайн. З приходом в наше життя соціальних мереж виникло таке явище як кібербулінг – цькування із застосуванням засобів електронної комунікації. Це переслідування, залякування і знущання через розсилку повідомлень агресивного змісту,викладання у соціальні мережі фото- та відеоматеріалів, що містять згубну для репутації жертви інформацію (нерідко – змонтованих).

На відміну від звичайного булінгу, коли цькування припиняється після, до прикладу, навчання, кіберагресори можуть знущатися над своєю жертвою в будь-який час доби.

Як захистити дитину від кібербулінгу? Насамперед, навчити її правильній поведінці в соціальних мережах. А у разі виникнення проблеми попросити обов'язково поділитись з близькими.

Нагадаємо, відповідно доЗакону«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»,запроваджена адміністративна відповідальність за вчинення булінгу, в тому числі - й із застосуванням електронних засобів комунікації. Як докази можна використати скріншоти зі сторінок у соцмережах, особисті переписки, фото та відео.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь