A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Кременецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дата: 29.07.2019 17:36
Кількість переглядів: 772

Презентація

результатів роботи Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за I півріччя 2019 року

 

          Основними завданнями місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є захист прав цих громадян шляхом забезпечення рівного доступу до правосуддя та правової інформації, а також посилення правової спроможності  територіальних громад та соціально вразливих груп населення.

         На протязі першого півріччя 2019 року до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулось         2924 особи, з яких 2754 особи отримали роз’яснення та консультації та у        170 громадян прийнято звернення на надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме - складення процесуальних документів та здійснення представництва їх інтересів у судах. Видано 168 наказів про уповноваження на надання БВПД та 1 наказ про відмову від отримання БПВД, з них 135 наказів   на призначення адвокатів та 65 наказів на відповідальних працівників місцевого центру. Звернення, з якими  громадяни звертаються за безоплатною правовою допомогою, найчастіше стосуються  питань соціального забезпечення, цивільного, сімейного, спадкового, житлового, договірного, трудового та земельного права.

 

 

 

          З метою розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги жителів Збаразького, Зборівського, Кременецького, Лановецького та Шумського районів, які знаходяться в зоні юрисдикції Кременецького місцевого центру, його працівники постійно проводять інформаційно-просвітницькі заходи у територіальних громадах, в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадських організаціях, трудових колективах та органах самоорганізації населення. У першій половині 2019 року  фахівцями Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено 122 правопросвітницьких заходи  з жителями територіальних громад, у трудових колективах підприємств, установ, організацій, цільових аудиторій громадян, студентів і учнів навчальних закладів, на яких присутніх проінформовано про їх конституційне право на безоплатну правову допомогу і механізми реалізації такого права та змісту правових реформ, що проводяться Урядом України.

Зокрема, проведено, з них -  з жителями територіальних громад, для цільової аудиторії спільнот громадян, трудових колективів підприємств, установ, організацій   з найактуальніших питань – 13, районними філіями обласного центру зайнятості та іншими державними установами – 25 та 51 у навчальних закладах і надано методичну допомогу 178 ОМС та установам –  провайдерам БПД. Розміщено 293 інформації на офіційних інформаційних сайтах партнерів, 33 інформації – у інтернет – виданнях, взято участь у                 5 радіопрограмах та надруковано 9 публікацій у місцевих газетах.

         Особливо слід відмітити плідну співпрацю місцевого центру та його структурних підрозділів – бюро правової допомоги з районними філіями обласного центру зайнятості, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управліннями соціального захисту населення, з якими спільно організовуються та проводяться семінари, круглі столи, тренінги, прийоми громадян, зокрема для учасників АТО та соціально незахищених громадян.

          Для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у віддалених  населених пунктах, місцевим центром організовано роботу 211 мобільних консультаційних пунктів доступу до БПД, куди за правовою допомогою звернулось 667 осіб. На постійній основі працюють мобільні  консультаційні пункти у Борсуківській, Вишнівецькій, Великодедеркальській, Залозецькій, Лопушненській, Почаївській та Чернихівецькій територіальних громадах. Також, в зоні юрисдикції місцевого центру діє 17 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, де правову допомогу отримали 124 особи. Дистанційні пункти доступу до  безоплатної правової допомоги організовано в районних філіях обласного центру зайнятості, районних секторах ДУ «Центр пробації», Збаразькій ВК-63 та бібліотеках. Крім того, у Кременецькому районі, з метою підвищення рівня забезпечення доступу соціально-незахищених верств населення до правої допомоги, надання жителям району за місцем проживання правової допомоги, спрощення механізму звернення, для громадян, які потребують соціальної підтримки, запроваджено прийом громадян за місцем проживання «мобільним соціальним офісом». За січень-червень 2019 року здійснено 4 виїзних прийоми, під час яких за правовою допомогою звернулось 33 особи.

Місцевим центром налагоджена співпраця з громадськими організаціями учасників АТО (ГО «Спілка учасників АТО Кременецького району», Збаразький відокремлений підрозділ ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», ГО «Воїнів Антитерористичної операції Лановецького району», «Спілка АТО «Борці за справедливість» м.Шумськ, Зборівське відокремлене відділення ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», ГО УАТО в Збаразькому районі «Побратими Тернопілля»), районними осередками Всеукраїнської організації інвалідів  «Союз організацій інвалідів України» (Кременецьким та Лановецьким) та районними організація товариства Червоного Хреста України, ГО «Мальовничий Кушлин» та «Молодь Кременеччини».

 За 6 місяців  2019 року видано 168 наказів про надання безоплатної вторинної правової допомоги та 1 наказ про відмову у надані безоплатної вторинної правової допомоги. У звітному періоді  безоплатну вторинну правову допомогу отримали  128 малозабезпечених осіб, 9 учасники бойових дій,            3 внутрішньо переміщені особи, 22 особи з обмеженими фізичними можливостями, 1особа, щодо якої суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку та 1 особа засуджена до покарання у вигляді позбавлення волі.

          Фахівці Кременецького місцевого центру забезпечили доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України для 114 клієнтів.

         Можна відмітити, що проведений аналіз  показників роботи місцевого центру щодо звернень громадян,  які звернулися  до центру за безоплатною правовою допомогою,  свідчить про значне зростання  кількості  осіб, які потребують отримання кваліфікованої правової допомоги саме через систему безоплатної правової допомоги.

 

Щодо розподілу клієнтів Кременецького  місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги за  статтю

 

Протягом 1-го півріччя 2019 року до місцевого центру звернулись        1141 жінка та 772 чоловіки.

 

 

 

Щодо розподілу клієнтів Кременецького  місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги за віковою категорією

 

Щодо вікової категорії клієнтів центру, то у минулому році найбільша кількість звернень надійшла від осіб віком від 35 до 60 років – 1082 звернення,  від 18 до 35 років  звернулася 487 осіб,  у віці понад 60  років – 334 осіб та 10 осіб  у віці  до 18 років.

 

 

 

Так, за звітний період найбільше письмових звернень про надання БВПД було зареєстровано від малозабезпечених осіб (середньомісячний дохід яких менше двох прожиткових  мінімумів для осіб відповідного віку ) – 128 (82,07%),  інвалідів - 22 (11,72 %), ветеранів війни – 9 (4,14%) внутрішньо переміщених осіб – 3 (1,38%), осіб щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку – 1(0,1), осіб засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі – 1(0,1).

       

 

Звернення до місцевого центру за категоріями питань

 Проведений аналіз свідчить про те, що за 6 місяців 2019 року  найбільша кількість звернень надійшла з питань сімейного 646, іншого цивільного – 516, спадкового – 351 , житлового – 301, земельного права – 323 та із питань соціального забезпечення 187. Звертались клієнти також  з питань трудового  – 149, договірного - 88,  адміністративного -118, медичного права – 25, іншого – 174 та з питань  виконання судових рішень – 47.

 

 

Джерело отримання інформації про роботу

 місцевого центру

 

 

За результатами опитування, джерелами отримання громадянами інформації про роботу Кременецького місцевого центру з надання БВПД є : рекомендація іншої особи – 42,84%,  друковані ЗМІ – 1,12%, веб-сайт Координаційного центру  – 0,37%, інший інтернет – ресурс   2.86%, телебачення та радіомовлення – 0,62%, інше джерело інформації – 21,37%;  направлення з органу державної влади – 28,7% та направлення з недержавних організацій – 2,48%.

Отримати правову допомогу жителі Збаразького, Зборівського, Лановецького, Кременецького та Шумського районів можуть, зателефонувавши до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за номером: (03546) 2-52-33, або за допомогою скайп –зв’язку: kremeneckiy_mc. Місцевий центр розташований за адресою:             вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

 

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь