Лопушненська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Консультує Міністрерство юстиції

Дата: 19.07.2019 10:42
Кількість переглядів: 543

Яка відповідальність за вчинення булінгу?

Раніше відповідальності за вчинення боулінгу в Україні не існувало. У січні цього року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії  булінгу  (цькуванню). Відповідно, тепер за такі дії загрожуєадміністративнавідповідальність.

Зацькуваннянеповнолітньоїчималолітньоїособипередбачений штраф у розмірі від 850 до 1700 гривеньабогромадськіроботи на термінвід 20 до 40 годин.

Якщо подібні дії вчиненіповторнопротягомрокуабогрупоюосіб, то штраф складатиме від 1700 до 3400 гривень, а тривалість громадських робіт - від 40 до 60 годин.

Особиста відповідальність настає з 16 років, до того -відповідальністьза кривдника нестимутьбатькиабоособи, якіїхзаміняють. Їм загрожує штраф покараннявід 850 до 1700 гривеньабогромадськіроботина термінвід 20 до 40 годин.

Передбачена і відповідальність за приховування фактів булінгу. Якщо керівник закладу освіти не повідомить поліцію про відомій ому випадки цькування серед учнів, до нього застосують покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь